Wat definieert een moderne, hedendaagse woning?

Moderne, hedendaagse architectuur onderscheidt zich van de traditionele vormgeving en esthetiek. Hedendaagse architecten ontwerp huizen die standaard ideeën overtreffen en streven ernaar om projecten met optimale combinaties van lay-out, locatie en functie voort te brengen. Hoewel het moeilijk is om een ​​exacte definitie te geven moet het volgende meer inzicht geven.

Eenvoud in ontwerp en vorm
Moderne huizen zijn meestal vrij van rommel en onnodige elementen, alleen functies die nodig zijn worden opgenomen in het ontwerp. Woningen zijn vaak gestript om zo de architectonische vormgeving van het huis te benadrukken, de aandacht meer op de ruimte zelf te vestigen en minder op decor of details die niet van belang zijn voor het totale ontwerp. Veel eigenaren van de hedendaagse woningen geloven sterk in het principe van minder is meer, alleen duidelijkheid, functionaliteit en eenvoud. Zoals altijd zijn er verschillende gradaties van de toepassing van deze principes en een aantal huizen zal worden ontworpen in de meest strikte zin van het minimalisme en in andere waar de eigenaar zal beslissen in een meer eigen, persoonlijke stijl.

Niets te verbergen
In plaats van te proberen te verdoezelen wil de moderne stijl dat de innerlijke werking zichtbaar is. Het gebruik van mooie materialen kunnen worden gedemonstreerd en getoond in hun natuurlijke vorm. Geen behoefte om te verbergen of te wijzigen om iets anders te lijken dan de werkelijkheid. Structurele elementen zoals balken en open ruimtes zijn open om de structuur te late zien.

Lineair
Lijnen zijn een favoriet onderdeel in veel moderne ontwerpen, meestal zijn er sterke, opvallende lineaire elementen die een statement maken. Denk aan elementen zoals open haarden, balken, palen, ramen, trappen en de dak lijnen. Deze werken allemaal samen om een lineaire geïnspireerde ruimte te creëren. Hoewel de lijnen in de hedendaagse, moderne woningen de neiging hebben om rechte en schuin te zijn in plaats van gebogen, lijkt het er op dat de laatste tijd organische lijnen een come back maken in modern design zijn.

Gedurfde daklijnen
Veel hedendaagse woningen maken gebruik van meerdere daklijnen op verschillende niveaus in plaats van de traditionele driehoekige daken. Meerdere daklijnen op verschillende niveaus toont de complexiteit van het ontwerp en het ongewone silhouet van het gebouw.

Ramen
Hedendaagse woningen maken vaak gebruik van vloer tot plafond ramen en schuifdeuren, op deze manier alles wordt meer verbonden. Dit in tegenstelling tot de meer traditionele woningen die door middel van vensters natuurlijk licht proberen binnen te brengen.

Open ruimten
De meeste moderne woningen hebben een open woon / eetkamer / keuken, vaak met een open haard als een centraal punt. Opvallende kenmerken van de hedendaagse woningen zijn doorgaans voorzien van open ruimtes met minder muren. Dit in tegenstelling tot oudere woningen met split-level vloeren en muren om de kamers te verdelen.

Buitenshuis
Veel kamers hebben toegang tot een grote patio of terras, het vervagen van de scheiding tussen binnen en buiten. Moderne huizen nemen bijna altijd in aanmerking de unieke kenmerken van het perceel in het ontwerp van het huis. Ook door het gebruik van grote vloer tot het plafond glazen wanden wordt buiten onderdeel van binnen.

Related Properties


 • El Rosario, Marbella, moderne, eigentijdse villa te koop

  1.190.000 € · 5Bedrooms · 4Bathrooms · Ref: 222-01452P

  Nieuw gebouwde villa te koop in El Rosario, Marbella Oost met een prachtig uitzicht naar zee. De stijl is modern en eigentijds met grote terrassen om te genieten van het buitenleven en het zeezicht. Het huis bestaat uit 5 slaapkamers met 4 badkamers, een open woonkamer met ingerichte keuke


 • Hacienda las Chapas, Marbella Oost, moderne villa te koop

  1.695.000 € · 4Bedrooms · 4Bathrooms · Ref: 222-01442P

  Nieuw gebouwde, moderne villa te koop in Hacienda las Chapas in Marbella Oost. Dit moderne huis biedt een open indeling met veel natuurlijk licht dankzij de panoramische ramen en de royale ruimtes. De keuken is state of the art en volledig geëquipeerd, lounge met open haard, eethoek en zw


 • El Paraiso, Costa del Sol, nieuw gebouwde, contemporary villa met panoramisch zeezicht

  2.850.000 € · 6Bedrooms · 7Bathrooms · Ref: 222-01423P

  Ruime villa die zojuist is gebouwd in een moderne, eigentijdse stijl gelegen in El Paraiso aan de New Golden Mile tussen Marbella en Estepona en biedt een fantastisch open uitzicht op zee. Deze ruime, royale woning biedt een woonkamer, eetkamer met open haard, volledig ingerichte keuken en


 • Nueva Andalucia, Haza del Conde, Marbella, contemporary droomvilla te koop

  2.975.000 € · 5Bedrooms · 5Bathrooms · Ref: 222-01412P

  Recente gebouwd in topkwaliteit, contemporary villa te koop in Haza del Conde, Nueva Andalucia, Marbella. De woning is prachtig gelegen nabij de golfbanen van Los Naranjos en Las Brisas met uitzicht op de bergen en golf en op een paar minuten rijden naar alle voorzieningen van Puerto Banus


 • Nieuwe, moderne villa in La Zagaleta, Benahavis met panoramisch zeezicht

  14.500.000 € · 8Bedrooms · 9Bathrooms · Ref: 222-01424P

  Uitstekende, contemporary villa in de La Zagaleta Golf & Country Club. De woning is nieuw gebouwd en biedt een panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee en de bergen. De villa bestaat uit een entree hal met lift, royale lounge met schuifdeuren naar het terras, eetkamer, tweede salon,